klik saya =)

be positive

Daisypath Anniversary tickers

16 Disember 2010

Hati ni bukan untuk kau sakiti

tajuk post aku kali nih tak de kena mengena pon dengan lagu rosa tu.(credit untuk pencipta lagu sebab dah berjaya membuat aku jatuh hati kat lagu nih).tiba-tiba malam ni aku rasa mcm nak berjiwang-jiwang.yelah hati dah dilamun rindu..eceh..+_+

aku tau semua orang pernah mempunyai pengalaman bercinta.dulu aku pon mcm tu jugak.tapi ni aku nak cerita pasal seorang gadis yang ada banyak pengalaman pahit waktu bercinta zaman remaja gedix2 dulu.masa  budak-budak masih hingusan, dia terjebak dengan cinta beruk mak nyeh nih.

*waktu nih dating kat jambatan..awww...romantik gitu..=)

memang masa tu buku ntah kemana,study ntah kemana,dok angau kan mamat boiperen pujaan hati dia tu je.masa tu nasihat orang semua taknak dengar dah.yela nama pon cinta beruk kan so angau tahap beruk la tuh..kikiki

tapi cinta tu tak kekal lama pon.ada la dalam tiga tahun.(masa tu dah kira lama jugak aihh).biasalah cinta putus ditengah jalan.masa tu lah baru nak ingat cari kawan balik.yela masa bercinta dulu,dia dok buang semua kawan-kawan baik sebab nak setia konon nya lah..loser kot...=_+

depa ni putus sebab si lelaki a.k.a boiperen kesayangan gadis tu rupanya dah bercinta dengan pompuan lain dah setaon lebih dah.sakit hati kan?adatlah orang putus cnta ,habis semua benda-benda bingai dia nak buat.telan pil kuruslah,toreh tangan guna pisau,hantok kepala kat dinding .kalau boleh dinding tu pon dia nak kasi pecah baru puas hati .memang macam tu la agaknya perit rasa bila putus cinta kan?

tapi hari demi hari,gadis tu dah beransur pulih atas dorongan teman rapat dan ahli keluarga.sebab dia percaya tak semua lelaki macam tu.ada jugak laki yang dipermainkan perempuan kan?

dan sekarang gadis tu dah jumpa lelaki yang sangat memahami dia berkat dari kesabaran dia.betol jugak cakap moyang aku dulu,(time ni aku masih baby,tp aku paham la sebab moyang aku ckp kuat gila kot) 
kadang-kadang kita bercinta dengan orang yang salah sebab tuhan nak beri kita orang yang betol-betol memahami kita selepas tu..

p/s:aku juga pernah berjumpa dengan orang yang salah,dan alhamdullilah kini aku bahagia bersama insan baru..eceh..dah habis jiwang dah ni..

6 ulasan:

  1. putus cinta..sakit hati..kalo baru ptus mmg down..haha

    BalasPadam
  2. farha: ocehh..=)

    aNnE:betol2..
    down gila lah=)

    BalasPadam
  3. sape suoh becinta ngan owg yg tak betol2..
    hehe..
    tahniah la sekarang dah bahagie ye :)
    he..

    BalasPadam
  4. anakpakdin:sekarang dah bahagia dan maybe tu yang terakhir..
    eceh...huhuh=)

    BalasPadam
  5. stail jugak mende tu posing.. haha

    BalasPadam