klik saya =)

be positive

Daisypath Anniversary tickers

10 Mei 2011

cara pujuk kekasih bila dia merajuk

pernah tak pasangan korang merajuk?tipu la kalau tak pernah kan..lagi-lagi bagi si jejaka yang tampan,hensem,macho segak berlagak tu,mesti makwe/awek/surirumah,buahati  korang pernah merajuk kan?macam mana aku tau?haaa...aku pon kuat merajuk jugak -_-.So aku nak bagi la tips kepada pasangan-pasangan yang dok hangat bercinta tu macam mana nak pujuk buahati yang selalu merajuk gedik-gedik tu=)


TIPS UNTUK PUJUK KEKASIH BILA MERAJUK

1) Belikan kekasih anda bunga,kad atau coklat yang boleh buat pasangan cair.Kalau aku,aku lebih suka belikan coklat sebab buahati aku tu suka sangat makan segala jenis coklat yang ada dekat dunia ni=).so bila dah beli coklat tu,letak kan satu kad kecil,tulis lah ayat manis yang menunjukkan korang mintak maaf.contohnya"awak,saya mintak maaf,saya tak sanggup berjauhan dengan awak,awak lah cinta mati saya"(jiwang tak haku?huhu).


2)Sentiasa sms atau call pasangan korang yang merajuk tu.benda ni amat penting.walaupun masa korang sms/call tu pasangan korang marah-marah,maki hamun ke,korang buat tak tau je.Ucapkan kata maaf beribu-ribu kali sampai dia naik muak.Buangkan segala ego yang ada,dan yang paling penting mengaku bersalah.yelah,kalau dua-dua tak nak mengaku bersalah,sape pulak yang bersalah?takkan cik kiah jual nasi lemah pulak yang bersalah?-_-. Selain tu,pujuk lah jugak dengan ayat-ayat manis,sweet,comot dan gedik yang macam biasa korang tackle pasangan=)

*baby ni gaduh dgn boiperen dia semalam
tak tahu lah da baik ke blom-_-..hehhe

3)Buat satu video maker dan letak kan gambar sepanjang korang bersama.Selitkan ayat-ayat manis yang korang tak boleh hidup tanpa pasangan korang tuh.Buat latar belakar video tu music yang romantis dan jiwang tahap lentok gitu.selepas dah siap edit, burn dalam cd dan hantarkan kepada pasangan.mesti dia terharu bila tengok kenangan gambar kenangan dengan korang tuh.
 
4)Bagi insan yang mempunyai suara sedap macam Dato Siti ataupon macam Shahir AF tu,apa kata korang nyanyikan satu lagu khas untuk pasangan korang secara live kat depan orang ramai.sebelum nyanyi tu cakaplah "lagu ni ditujukan khas untuk cinta hati saya yang masih marahkan saya lagi tu" =) 
Bagi yang pandai main gitar tu,boleh lah mainkan beberapa lagu jiwang menggunakan gitar kapok korang tu.konpom lepas tu dah tak nak merajuk dah=)
 
hanya ni je yang boleh aku kongsi..selamat mencuba=)








7 ulasan:

  1. wah tips orng pakar..:)
    nyanyi tu yng tak menahan..hahaha

    BalasPadam
  2. sllunye y saye pena dga bile boy/ girl diorang mrjuk , dyorang nynyi lgu . hehe

    BalasPadam
  3. @abu:hahaa..xdela pakar sangat^_^nyanyi tu coo kot=)

    BalasPadam
  4. @nur'aifaa:haa..kan betol=)

    BalasPadam
  5. tips ketiga rasanya paling berkesan, dan jimat kos....:-)

    BalasPadam
  6. thnx cherry . ade jgk yg sy pnh try . good job and nice blog ! i like <3

    BalasPadam
  7. mnyanyi?? mcm over je..kang x memasal die ckp buang tebiat plak...

    BalasPadam