klik saya =)

be positive

Daisypath Anniversary tickers

16 November 2010

ceramic design

course : Diploma Senireka Seramikcode   :  AD115UiTM Seri Iskandar,Perak.
seramic design...mesti korang ssemua pernah dengar kan..tp korang tau ke ape sebenarnye seramic design.??so entry kali ni aku nak cite serba sikit pasal seramic..yela,zaman sekarang ni kalau buat biznes seramic conform laku punye lah.(aku dah bau duet dah ni..)hahatapi apa yg aku nak cite ni berdasarkan based uitm punye la..ni sume bf aku yg habaq mai..sbb die amik course ni..=)
~program seramic ni sebenarnya kemahiran praktikal dalam membuat produk-produk yang berasaskan tanah liat.~contohnya:pinggan,gelas,pasu,mangkuk,dan pelbagai barang perhiasan yang lain..~program seramic kt uitm ni mengajar program seperti liberal,kemahiran berkomputer,keusahawanan dan juga kursus elektif..bukan setakan buat tanah liat je tau..=)~selain tu program senireka seramic ni jugak dilengkapi dengan lawatan ke kilang dan ppusat-pusat pengeluaran seramic kat Malaysia ni.
gambar-gambar kat bawah ni plak aku nk tunjuk ceramic projek yang bf aku buat sem ni:
ni la mucuk aku..=)
throwing...yang ni waktu nk bentuk kt bahan projek tu..time ni mmg xde peluang la nk mceg aku..huhu..
yg ni aku xtaw ape name die..cume aku rase kene focus lebeh time nak ukir tu..huhuhu
yang ni dah hampir siap..
tp aku still xtau name step ni ape..
hehehe
dah siap pon..cantik kn..yang....ika nk yg ni leh?huhuh
comey owhh..huhu

agak-agak kalo anta kt McD..dorang nk ke?

pinggan ni dah boleh share utk dua org mkn..ala-ala romantik gitu..haha..
ni hasil yg lain..
ok..ni je la yg aku leh cite kn..nt aku cite kn pulak mcm ne nk wat biznez ceramic plak kay..byep..=)


4 ulasan:

  1. bestnye kos arez!ika buat lah ika biznes..takpun mintkla arep buatkan satu set pinggan mangkuk bagi hadiah kat mak ika!HAHA..aMEK ati..hik3 ;p

    BalasPadam
  2. hahaha.wt untuk mak ye?
    sat g ika habaq kat mak..'
    msti senyum lebar je nt..
    hahhaha

    BalasPadam
  3. ek eh...AREP??
    kecik ngigau ke..?? hahahaha...

    thanx mydear sbb bwat p0st ni..
    cuk hrgai sgt2... =)

    BalasPadam
  4. hahaha..
    kecik ngigau dok ingt arep tu..
    ayokk..
    huh..
    welkem yayang..=)

    BalasPadam